Teele üle ookeani

 

Ettevalmistused mereleminekuks on suures osas tehtud: parandused parandatud ja toidu- ning joogikraam peale laaditud. Isegi meie Rootsist tellitud varuosade pakk on vaatamata kohaliku tolli asjatundmatusele ja postitöötajate “manana” meeleolule lõpuks käes. Siin on trackingulist. Lisan veel, et pakk oli Tenerifel 23. novembril.

Correos1

Lisapäevi kasutasime linnas jalutamiseks ja naabritega suhtlemiseks. Claudia ja Christian on pensionil ja viimased paar aastat ongi elanud oma jahi pardal Kanaaridel. Aeg ajalt nad purjetavad ringi, aga peamiselt asuvad Las Palmases. Nad on käinud ka Eestis, aga siiski praamiga Helsinkist oma Sankt Peterburgi tiiru käigus. Meie jaoks kõige huvitavam oli kuulda nende purjetamisest Spitzbergenile.RIMG6979

Teine kainaaber Philippe tegeles parasjagu remonditöödega oma 1982 aasta Amel Sharki-s. Ta on selle jahiga juba varem Kariibi merel seilanud ja kavatseb peatselt jälle sinna suunas liikuda.

 

 

RIMG6988

Eile tegime veel õhtuse jalutuskäigu linnas ja nautisime jõulumelu.

RIMG7055   RIMG7000 RIMG7028RIMG7036

Meie naaberkai ääres seisab äsja Türgis valminud 40 meetrine rendijaht mis arvestades hiiglaslikele lisakütusepaakidele tekil on ilmselt samuti peatselt Kariibi poole teel. Selle paadi saab koos meeskonnaga nädalaks enda käsutusse 70 – 90 tuhande dollari eest.

RIMG7017

Postipaki saabumist tähistasime Carrefourist avastatud Coullommiers-i ja punase veiniga.

RIMG7018

Part oli huvilisena kohal, nagu ikka.

RIMG7026

Nüüd on jäänud veel politsis ennast EU-st välja möllida, sadamakontoris arve tasuda ning veepaak pilgeni täis lasta. Siis oleme otste andmiseks valmis.