St David’s Harbour, Grenada

Enne Barbadoselt minema purjetamist käisime veel kohas nimega Welchman Hall Gully. See on vihmametsa ja koobastega lõhe või org, umbes poolteist miili pikk ja tulvil igasugu huvitavaid taimi.

RIMG7590

Ühes osas kasvasid muskaatpähklipuud. Vili näeb välja nagu suur kollakasroheline ploom ja viljalihast tehakse moosi. Vili avaneb valmides juba puu otsas ja maha kukuvad muskaatpähklid. Kui eemaldada õhuke pähklikoor (mida kasutatakse aiateede kattena), siis võib päklit kohe toidu sisse riivima hakata.

RIMG7579

See on kakao. Iga umbes 20 cm pikkuse vilja sees on kümneid kakaoube. Ube ümbritsev valge ollus on hea puuviljase maitsega.

RIMG7611

IMGP8321

Läheneme Grenadale. Siin on loodus veel lopsakam kui Barbadosel.

RIMG7658

St. David’s Harbour on vaikne kena laht. Grenada Marine-l on siin korralik paatide parandus ja ladustus. Osta saab paadividinaid ja plaažil on kõrts. Ellingus oli üle 20 suure katamaraani ja ligi sada tavapurjekat.

IMGP8293

Iga päev tõstis travel lift mõned purjekad välja ja sama palju taas vette.

IMGP8351Enamus lahest on ümbritsetud lopsaka metsaga.

IMGP8296

Siin üks äsja põhjavärvimiselt tulnud Swan 55.

IMGP8352 IMGP8347IMGP8353

Troll ankrus teiste omasuguste hulgas.

IMGP8355 IMGP8307

Õlu sadamabaari verandal koos oma Beneteau Oceanis 473-e vettelaskmist ootava Francoise ja Christian-iga. Nad varem juba ühe Prantsusmaa – Kariibid – Prantsusmaa tiiru teinud. Saime neilt palju olulist kohalikku infot.

RIMG7752

Kalamehed tulid meile vähki pakkuma. See oli päris suur eluks ning me otsustasime selle ära proovida.

RIMG7754

Põhiosa lihast on sabas. Läks õllega alla küll.

RIMG7784

Ruu jalutuskäigul naaberlahe äärde.

IMGP8360

Igal pool olid ähvardavad “No trespassing” sildid ja me olime juba tagasi pöördumas, aga siis kohtasime Jack-i Virginia-st kelle purjekas on samuti siin veeskamise ootel ning kes juhatas meile otsetee naaberlahe minihotelli juurde. Jack on üks palju näinud ja palju teinud mees. Vestlus oli põnev ja retk möödus kiiresti. Meeldiva kohtumise lõpuks kostitas Jack meid õllega hotelli baaris.

RIMG7806